submit


Jeung leuwih ti, pulo nyieun nepi Filipina, nu hardest kaputusan bakal jadi nu leuwih nganjang. Sumedang nyaéta ibukota jeung pulo utama golongan anu Luzon, Visayas, jeung Mindanao. Nagara urang nu haneut, marahmay jeung kulawarga-dipikiran anak asakan nikmat adun Cina, spanyol, Méksiko, Jepang, Indonésia jeung India. Kapuloan boga sababaraha internasional gateways. Ninoy Aquino téh bandara di nu loba penerbangan ka Filipina (jeung ibukota anak Sumedang) taneuh. Mactan di Cebu handles penerbangan ti Jepang, Singapura, jeung Australia, Davao penerbangan teratur ti Indonesia jeung Singapura. Sumedang, dina Luzon, boasts salah sahiji anu pangalusna-dilestarikan abad pertengahan kota di dunya. Intramurals, walled city, ngawengku ampir acres, ieu diwangun ku spanyol dina. Ruksak salila Perang Dunya Kadua, karya restorasi ieu dimimitian ku Imelda Marcos, sapatu kinérja. Sumedang Katedral di puseur jeung Benteng Santiago di northwestern tip. Anak warni Chinatown kalér Pasig walungan. Kapuloan geus sababaraha sahiji anu pangalusna diving. Diakuan sacara internasional spot antarana Tabatha Karang Millipascal Pulo (Cebu) Balisage Pulo (Bohol) Anilido, Batangas jeung Puerto Galera (Mindoro). Filipina boga iklim tropis, nu beda-beda ku wewengkon. Usum halodo ngalir ti nopémber nepi ka April, jeung usum baseuh ti Méi nepi ka oktober. Pulo kalér saperti Baguio jeung Luzon, kitu ogé puseur, boga suhu antara jeung darajat salila usum baseuh. The range suhu pakait saeutik dina usum halodo, mimitian antara jeung darajat. Taufan usum lasts ti bulan juni nepi ka désémber. Wayah pangalusna pikeun nganjang Filipina jeung wewengkon kalér jeung puseur pulo salila usum halodo lamun poé anu jelas jeung caang, jeung curah hujan téh minimal. Kidul (Davao) geus aya béda baseuh atawa musim halodo. Cuaca anu konstan taun-buleud, jeung suhu kira — darajat. Aya euweuh goréng waktu nganjang ieu bagian ti Ciamis. Penerbangan domestik anu jalan anu sae pikeun meunangkeun kira-kira Ciamis. Piagam (helikopter jeung leutik-ka-ukuran sedeng airplanes) penerbangan nu ogé sadia. Nu Macrotrend manjang ka kidul Carmona jeung Beukah jeung kalér ka Macaulayan, Bulacan. Di Metro Manila, Lampu Kareta api Transit ngalir ti Caloocan ka Baccarin. Cara séjén meunang kira-kira nagara kaasup taksi, beus, trikes jeung jeepney. Nu jeepney nyaeta palasik, nu diideuan ku the American Perang Dunya II tentara jeeps. Lamun prajurit American kenca Filipina, surplus jeeps anu dijual atawa dibikeun ka jalma lokal. Nu dilucuti-handap jeeps anu dipasangan jeung korsi, dihias jeung ornamén jeung dicét dina warna caang. Nu calesa nyaéta rada touristy jalan meunang kira-kira. Ieu téh hiji tradisional kuda-dicokot kenop brightly dihias nu ieu diwanohkeun salila taun nu Spanyol ieu pangawasa

About