submit


Telepon nomer di Filipina turutan kabuka telepon panomeran rencana jeung hiji kabuka rencana dial. Boh rencana diatur ku Telekomunikasi Nasional Komisi, hiji napel agénsi dina Departemen Informasi jeung Téknologi Komunikasi (DICT). Filipina anu ditugaskeun internasional mencet kode ku ITU-T. nomer Telepon nu tetep di tujuh digit, jeung wewengkon konci tetep di hiji, dua, atawa tilu digit (genep digit sistim ieu dipaké nepi ka pertengahan-s opat nepi ka lima digit anu dipaké di padesaan). Nomer telepon sélulér anu sok digit (tilu digit pikeun panyadia ladénan, plus a seven-digit nomer). Lamun nyieun telepon jarak jauh dina Ciamis, awalan pikeun telepon domestic jeung internasional télépon nu dipaké. Filipina wewengkon konci pikeun tetep-garis atawa landline telepon tetep dina dua digit, kaasup Metro Manila, propinsi Rizal jeung kota jeung kota-kota Obando di Bulacan, Bacoor di Beukah jeung San Pedro, Laguna, nu make kode wewengkon. Sababaraha leuwih leutik operator ngumpul dina hiji husus geografis wewengkon bisa ngaluarkeun opat atawa lima digit wewengkon konci, tapi ieu keur phased kaluar dina ni mat standar dua-digit wewengkon konci. Aya kalana, hiji wewengkon bisa ngarobah wewengkon konci. Pikeun conto, Kota Bacoor di Beukah geus kaasup dina sinyalna geografis wewengkon kode wewengkon per Telekomunikasi Nasional Komisi sacara Memorandum Raraga No, sanajan ampir kabéh tetep-garis di kota masih make nu heubeul kode wewengkon alatan miskin minuhan PLDT jeung Dunya pikeun ngomong memorandum order. PLDT response ka memorandum order release anak ‘Nelepon Sadaya Sumedang SIM’, hiji exlusive wireless landline service pikeun Bacoor warga, tapi Barangay Molino VII (Sitio Guaran) jeung Sitio Mali mayar di Molino IV ayeuna dipaké kode wewengkon. Kadang wewengkon konci babarengan ku sababaraha pamaréntah lokal badan pikeun maksimalkeun pungsi pamakéan maranéhanana. Sababaraha wewengkon konci babarengan ku sababaraha propinsi, sakumaha dina kasus urut sub-propinsi kawas Guimaraes jeung Iloilo karek ukiran propinsi kawas Zamboanga Sibugay jeung Zamboanga del Sur atawa propinsi jeung leutik populasi kawas Marinduque jeung Quezon. Dina kasus ekstrim, wewengkon konci babarengan di sakuliah hiji pulo kawas dina Leyte jeung Samar, atawa komo sakabéh wewengkon, saperti jeung Cordillera Administratif Region. Dina raraga pikeun ngaidentipikasi télépon titik asal, nu tilu digit telepon bursa awalan anu dipariksa. Saprak Filipina employs kabuka rencana dial, nomer telepon disambungkeun aya dina hiji dibikeun kode wewengkon teu merlukeun kode wewengkon, kaasup télépon dijieun ti ponsel atawa mayar telepon. Lamun mencet séjén wewengkon konci, nu domestic jarak jauh ngakses awalan ditambahkeun, tapi lamun cara mencet ti luar negeri, nu domestic awalan teu kaasup. Sapertos kitu, has nomer telepon di Metro Manila jeung Rizal bakal kasampak kawas ieu: Wewengkon anu dikelompokkeun kana tujuh wewengkon lega nangtukeun kahiji digit dibikeun kode wewengkon. Ieu wewengkon, jeung maranéhanana nu dibéré bareng jeung wewengkon konci nu dibéréndélkeun di handap: Mobile telepon wewengkon konci tilu digit lila jeung sok mimitian ku nomer, sanajan anyar anyar wewengkon konci geus dikaluarkeun jeung salaku awal digit, utamana pikeun VOIP nomer telepon. Tapi, wewengkon code nunjukkeun panyadia ladénan jeung teu merta hiji wewengkon géografis. Kawas tetep-garis telepon, lila-jarak telepon maneuh format sok observasi lamun make telepon sélulér. Ku alatan éta, nomer telepon sélulér sok geus format internasional pikeun nelepon pikeun nelepon domestic. Sababaraha kahiji wewengkon konci pikeun jadi ditugaskeun pikeun ponsel anu keur Ngeprak Patel, pikeun Silcom, pikeun Dunya Telecom, pikeun Smart Komunikasi, jeung pikeun Nganyatakeun Telecom. Salaku service mimiti ngembang pesat saprak s, anyar konci geus ditambahkeun papanggih paménta salaku aya konci geus saprak geus béak. Leuwih anyar konci mindeng datang geura-giru sanggeus ahir code béak, tapi ieu bisa jadi teu kasus lamun kode saterusna geus di pake. nu panganyarna konci (Feb) jeung nu dipaké pikeun Dunya TM? Wewengkon konci anu dikelompokkeun ku panyadia taya single contiguous blok konci pikeun panyadia single. Pausahaan masing-masing wewengkon konci nu dibéréndélkeun di handap

About