di Ciamis, hiji nagara leutik dina bentuk an tibalik»Y»di Asia Tenggara. Kuring pindah ka New York lamun kuring ieu opat belas jeung desperately usaha pikeun manggihan kasaimbangan antara budaya mah jeung nu anyar biasa budaya Kulon. Bagian nu American asimilasi kaasup bobogohan. Paling Filipinas (bikang tina»Filipino»), saperti sorangan, condong ka nungguan nepi ka urang teens ahir atawa awal s pikeun ngamimitian sabab dating urang geus diangkat jeung kapercayaan yen kulawarga jeung urang studi datang kahiji. (Eta mantuan nu kuring dihadiran hiji Sadaya Katresna Katolik Sma jadi aya saeutik pisan godaan.) Tapi lamun kuring pamustunganana dimimitian bobogohan mah non-Filipino kabogoh, aya sababaraha hal manéhna diperlukeun pikeun nyaho: Hiji nilai budaya nu Filipinos sombong diri dina nyaéta»kulawarga deukeut dasi.»Filipino kulawarga jeung umumna diomongkeun, paling Asian kulawarga anu deukeut pisan. Dulur pitches di pikeun ngangkat anak ti nini godparents pikeun saterusna-panto tatangga. Malah, baheula, Filipino pacaran ngawengku nu bodo ngalakonan service pikeun gadis sacara kulawarga (fetching cai, ngaropéa hiji hateup pegat, jsb.) salaku bukti fisik anjeun bakti ka dirina jeung kulawarga. Kulawarga teh hiji parkara anu utama pikeun urang sok komo leuwih penting pikeun urang ti anjeun. (Kang.) Jadi, salaku Bungbu Katresna ngomong: Upami anjeun hoyong pikeun lover nya, anjeun meunang pikeun meunangkeun jeung babaturan nya jeung kulawarga. Kungsi, kungsi, kungsi ngahina anggota kulawarga. Urang Filipinos ogé boga nyebutkeun:»Lamun hayang pangadilan gadis, pangadilan indungna.»Trust kuring.

Pas kuring jadi kolot cukup nepi ka ayeuna, basa kuring ka kuring,»Urang teu paduli naon etnis manéhna, salami manéhna Katolik.»Sabab urang geus ti ketat jeung konservatif Romawi Katolik nagara, paling Filipinas anjeun papanggih paling dipikaresep niténan Katolik libur, nu aktif di gareja, jeung nu ngagem agama paraphernalia a kongkorong cross, pikeun conto. Dina waktu nu sarua, kuring nyaho sababaraha Filipinas anu teu kapikiran lamun séjén signifikan maranéhanana nyaéta sejen agama atawa teu ngaidentipikasi jeung agama. Tapi jadi miélingkeun yén komo lamun maranehna teu paduli, maranéhanana kulawarga bisa, jadi kembangan taliti. Nope, éta kumaha euy urang dahar. Lamun mah cousins dina interracial hubungan mawa batur signifikan maranéhanana ka imah urang nu mimiti, maranéhanana geus sok overwhelmed ku jumlah dahareun ibu mah manages pikeun nyiapkeun dina hiji periode dua poé (Enya, dua.

Dahareun anu penting)

Anjeun teu bisa kabur karaoke mesin. A Filipino kulawarga anu kabeungkeut sorangan sahanteuna hiji (sabab leuwih beda geus beda lagu, sumanget). Jadi, lamun anjeun meunang diondang ka pihak jeung dulur mabok jeung nyanyi, hapunten, tapi anjeun teu bisa kabur mic. Urang bakal maksakeun anjeun pikeun nyanyi. Atuh anu némbongkeun dipikaresep di bobogohan kuring nempo eta hiji tangtangan lamun maranéhanana kapanggih kaluar aku hemat sorangan pikeun nikah. Maranéhanana mikir maranehna bisa lalaunan tekenan kuring jeung megatkeun kuring turun, tapi Filipinas nu diangkat percaya sex anu keur batur anjeun maksudna pikeun méakkeun sesa kahirupan anjeun jeung. (Urang Katolik agama muterkeun hiji bagian di nu, teuing.) Tangtu, sababaraha Filipinas condong jadi kurang sacara konservatif ti batur, tapi malah saterusna, maranehna sigana leuwih milih teu ngomong kabuka ngeunaan maranéhanana pangalaman seksual

About