Lain kalakuan (service) di mana manusa, pikeun ngabuktikeun kajembaran tina asih-na pikeun awéwé, bakal mantuan kulawarga nya jeung tugas kira-kira imah jeung di huma. Di modern poé Ciamis, sedengkeun ieu pasti amal anu henteu deui konvensional, leuwih kontemporer jenis nyokot tempatna. Eta masih adat pikeun lalaki méakkeun waktu»unggul gadis leuwih»jeung amis talatah, hadiah leutik, jeung devoted meta saperti nu dibéré bareng nya jeung ti tempat. Filipino lalaki nu dipaké pikeun dedicating waktu pikeun ngudag awewe kawas (kadang-kadang, komo lamun sikep teu reciprocated) salaku kasaksian ka kakuatan maranéhanana affections. Paris katelah kota bandung jeung italia salaku basa sunda. Sugan lesser dipikawanoh nyaeta Filipinos nu romantics nyata. Teu ngan aranjeunna lemah lembut jiwa — asih, berehan, jeung sabenerna devoted lamun maranehna percaya maranehna geus manggihan»salah»- tapi maranéhanana ogé pohara gemar amis sapuan. Lamun bobogohan Filipino, nyangka isuk alus talatah hudang anjeun unggal isuk jeung amis alus peuting pikeun ngawar anjeun off ka bed. Nyangka sapuan leutik, kawas nganjang reuwas atawa bringing anjeun (snack), ngan sabab. Jeung sapuan ieu bisa pasoalan ka loba skala grander dina kali husus kawas ulang anjeun, anniversaries, atawa poé valentine. Ngan inget, salaku loba nu maranéhanana asih mere eta, maranéhanana asih narima eta teuing. Lamun datang ka dating a Filipino, anjeun teu kudu salempang loba ngeunaan leutik disagreements niupan kaluar ti saimbang. Filipinos umumna pisan non-confrontational. Nyaeta, maranéhanana coba hardest maranéhna teu leungit watek maranéhanana jeung teu ngabales jeung anger. Gantina confronting anjeun dina amukan, maranéhanana biasana bakal resort ka saeutik polah disebut di response ka hiji hal anjeun geus rengse, anjeun bakal aya bewara eta pikeun jadi nyata kurang talkative, réaktif, jeung sumanget. Maranéhanana bisa jadi teu alamat anjeun langsung jeung sulk dina ayana anjeun. Sedengkeun ieu bisa jadi frustrating ka jalma anu teu nyaho cara nungkulan Sedengkeun pasamoan kulawarga biasana ditempo salaku intimidating (sarta ku kituna nyangsang nepi pisan serius fase hubungan a), di Filipino budaya mana kulawarga umumna deukeut-knit jeung kulawargi hubungan nu kacida hargana, ngawanohkeun jalma Filipino nyaéta dating ka kulawarga tapi alam.

Filipino kulawarga pisan haneut, welcoming, jeung berehan. Bade luhur sarta leuwih pikeun nyieun tamu ngarasa kawas kulawarga mangrupa bagian tina Filipino make-up. Maranéhanana bakal gancang pisan nyieun anjeun ngarasa kawas salah sahiji sorangan. Sanggeus pasamoan a Filipino kulawarga, nyiapkeun pikeun diajak ka unggal gathering kulawarga nu kieu. Sakali anggota Filipino kulawarga, anjeun bakal geura-giru manggihan extensiveness tina kecap»kulawarga»di Ciamis. Kulawarga saharita téh ngan tip tina gunung es nu. Meunangkeun siap pikeun minuhan kadua cousins, jeung katilu cousins ti propinsi beda, jeung nu hubungan ka kulawarga bisa jadi teu komo bisa traceable ku getih. Maranéhanana nomer bakal ngahontal ratusan, jeung naha anjeun geus sabenerna geus sareng maranehna di sababaraha dinners atawa anjeun geus ngan papanggih eta sakali saméméh, lamun geus dianggap kulawarga, maranéhanana baris ngubaran anjeun salaku saperti. Jeung eta sacara normal geus ngalegaan kulawarga sumebar di propinsi di sakuliah nagara, jadi anjeun bisa jadi yakin anjeun bakal boga batur pikeun nyokot anjeun dina atawa nyokot anjeun sakuliah anjeun kudu manggihan sorangan di hiji anggota kulawarga urang kampung halaman. Dina pananggalan a Filipino, teu ngan bakal anjeun mangtaun a Filipino kulawarga, tapi anjeun ogé bakal mangtaun Filipino babaturan. Sedengkeun Filipinos umumna pisan welcoming jeung marahmay, integral diri kana hiji lengkep Filipino anu geus dipikawanoh silih saprak budak leutik. Tapi jeung Filipino signifikan sejen, anjeun dasarna meunangkeun VIP pass kana bunderan. Jeung trik pikeun unggul leuwih Filipino babaturan ku nu keur muka, fun, gampang-bade, jeung ku ngabogaan angka nu gede rasa humor. Filipinos cinta ka lulucon jeung ngagoda. Nyaho kumaha numpak babarengan jeung anjeun JADI babaturan bakal cinta anjeun. Sedengkeun Filipina ogé kalolobaan inggris diomongkeun bangsa, masih aya sababaraha hal non-asli bisa manggihan hésé ngarti. Pikeun hiji, aya loba di nagara nu bisa jadi kudu komo inggris diomongkeun asing scratching huluna maranéhanana dina kabingungan. Atawa aya ngan hal nu tangtu leuwih alus ceuk dina Swahili (sababaraha, pikeun conto nu kecap jeung teu langsung tarjamahan basa inggris, atawa sababaraha guyonan anu hilarious dina Tagalog tapi bakal ngajadikeun moal aya rasa dina basa inggris). Jeung Filipino ku sisi anjeun, anjeun teu ngan boga hiji instan panarjamah, anjeun bakal ogé boga batur pikeun ngajelaskeun leuwih intricate halangan basa saperti Pinoy humor. di padesaan, Filipino budaya jeung tradisi mangrupakeun seru hal diajar tentang jeung pangalaman. Ciamis metot jeung pisan rupa-rupa nagara. Hal ieu diwangun ku leuwih, sababaraha propinsi unggal jeung varying budaya jeung prakték, jeung daptar panjang lokal basa jeung bangsa pribumi. Bobogohan Filipino bakal ngawanohkeun anjeun ka sadaya ieu jeung ngidinan anjeun pikeun bener neuleumkeun diri dina richness tina nu nagara, jeung anjeun bisa mastikeun maranéhanana bakal up for nyoba nanaon, ti lingkungan anyar restoran dulur urang geus raving ngeunaan, nu jelas liang-di-nu-tembok nu sigana ngawula otentik Maroko dahareun. Naon komo leuwih alus nyaeta loba Filipinos nyaho jalan di sakuliah dapur. Di pisan kurangna, maranéhanana bakal nyaho kumaha masak nepi hartosna Bobogohan Filipino bakal pisan dipikaresep entail gaining gede karaoke sobat kitu oge. Paling Filipinos bisa mawa hiji ngepaskeun effortlessly (jigana sabab geus well-dilatih saprak budak leutik ti sagala nyanyi, maranéhanana geus di kulawarga pihak). Tapi sanajan upami anjeun JADI sora henteu lumangsung ka sadaya nu alus, nu teu hartosna maranéhanana gé sunda karaoke mana wae nu kurang sabab komo tiniest moal malu jauh ti mikropon. Jadi sanajan catetan teu nepi, kapercayaan a Filipino ngayakeun karaoke mic cukup ngajamin yén pangalaman anu bade jadi sakabeh loba senang. Teu ngan aya Filipinos gede di masak jeung karaoke, tapi maranéhanana geus hebat travel sahabatna teuing. Filipinos aya dongeng, utamana lamun datang ka dahareun. Jeung jumlah, aya sababaraha hal anu bakal shock Filipinos lamun dilayanan dina piring. Jadi, maranéhanana dipikaresep bakal jadi daék coba komo nu paling aneh delicacies di hiji nagara deungeun. Maranéhanana geus ogé bisa ngakurkeun. Maranéhanana teu kawas ngabalukarkeun hiji fuss jeung maranehna nyoba nyieun jumlah saeutikna of kasulitan for everyone, jadi maranéhanana geus pisan gampang-bade.

Lain hal nu cinta a deal alus

Jadi, lamun anjeun keur dina a nagara mana nu balanja rutin panggero pikeun sababaraha haggling, anjeun Filipino JADI bisa mawa turun harga meuli jeung bakal meureun komo nyokot pelesir di sakabeh prosés. Jeung ahirna, Filipinos sunda nyandak poto eta, sarta keur dina eta. Jadi, lamun anjeun mikaresep leumpang jauh ti anjeun ngumbara jeung Instagram-pantes gambar, anjeun ayeuna nyaho anu anjeun kudu iinditan jeung. Urang jeung mitra urang make cookies pikeun leuwih alus ngarti kaperluan anjeun, ngaronjatkeun kinerja jeung nyadiakeun anjeun sareng eusi pribadi jeung advertisements

About