submit


Filipina Budaya campuran dumasar kana kuna aboriginal suku, taun spanyol kolonisasi, ‘s Amérika jeung ‘s bungsu era. Lamun ieu sora metot, tuluy maca dina. Spanyol dibawa iman Katolik pikeun Filipina di tees. Ayeuna konservatif tradisional kulawarga ngaropéa hiji hal luhur pikeun syi ar nikah jeung percaya hubungan antara salaki jeung pamajikan pikeun ngamandian yayasan masarakat. Cerai, sex saencan kawin, kontrol lahir jeung aborsi nu frowned upon. Kawas spanyol nu Filipinos pisan layeut jeung gairah di bandung, geus hiji hal luhur pikeun ngahargaan, éra jeung pamales kanyeri. Basa, dahareun jeung enjoyment nyanyi jeung menari ogé ngagambarkeun kuat Latin pangaruh. Di ‘s Amerika dibawa basa inggris nu ayeuna loba dipaké. Maranéhanana ogé dipangaruhan wangun Pamarentahan, undang-undang jeung hak-hak asasi manusa sarta salajengna instilled familiarity jeung Kulon cara hirup. Hirup di Hong Kong mangrupa campuran alus jeung goréng pikeun Filipino maids. Hong Kong nyaéta hiji kota gedé pinuh ku pangalaman anyar. Aya ogé kabebasan, privasi, jeung anonymity hirup di Hong Kong. Di imah di Filipina, dulur weruh naon anjeun ngalakonan, jeung sosial ketat konci bisa nyieun hirup claustrophobic. Loba domestic helpers di Hong Kong ngaliwatan periode lamun maranehna nyokot kauntungan pinuh tina keur bisa ngalakukeun nu sabab mangga, bade discos, roko jeung nginum, jeung maké rok pondok atawa tops jeung ‘straps spaghetti ‘nu dianggap pisan risqué di Ciamis. Kasempetan pikeun tari jeung flirt jeung lalaki, tanpa nikah dina pikiran, ogé hiji hal anu teu umum di Filipina, di mana ngan keur ditempo nyekel leungeun jeung man a bisa boga implikasi serius. Tapi, ieu karesep jeung pangalaman anyar wanes sanggeus waktu, jeung kapentingan mulang ka nu leuwih dasar kahirupan kulawarga jeung babaturan. Teu kabéh awéwé siga discos. Loba pisan agama jeung méakkeun maranéhanana kawates waktu bébas dina garéja-berorientasi kagiatan. Keur sakabeh, aya jaringan babaturan dijieun dumasar kana waktu, digabungkeun jeung aman jeung nyukupan panghasilan. Urang ngaharepkeun urang geus dibikeun ka anjeun hiji wawasan kana Filipino ras jeung hirup di Hong Kong, tapi naon ngeunaan hubungan jeung naha bakal salah sahiji urang Filipino ladies nyocogkeun anjeun. Dina bagian ieu urang nyieun sawatara generalisasi. Jadi mangga inget yen urang ibu-ibu nu awewe kahiji jeung foremost, kaasup sagala rupa jenis kapribadian nu nu ngawengku. Aya wanoja nu sarua salaku nu lian jeung nya pikiran jeung perasaan nya sorangan. Sugan anjeun heran naha Filipino nona di dieu di Hong Kong bakal nunda nya propil dina loka ieu manggihan hiji manusa. Aya loba alesan. Kahiji, maranehna strangers ka dieu di Hong Kong. Watesan pagawean pikeun domestic helpers merlukeun eta pikeun cicing di hiji kamar leutik di majikan maranéhanana sacara imah, bisa gawe bareng jeung nu dina telepon ti senén ngaliwatan Saptu saban minggu. Ngan dina Sundays nu maranéhanana diidinan ninggalkeun dunungan imah. Ku kituna, maranehna meunang saeutik pisan kasempetan pikeun papanggih lalaki. Dina Sundays aya ngan hiji tempat di mana ieu téh boh nu panggampangna tur affordable pikeun papanggih lalaki — di disko. Hanjakalna, komo lamun hiji awewe hayang Togo ka ieu tempat, lolobana lalaki manéhna bakal papanggih aya sanes hoyong sareng anu cocog pikeun jangka panjang stabil hubungan. Awewe dina loka ieu hayang leuwih. Naha teu maranéhanana milih hiji lalaki ti nagara sorangan? Aya teu loba lalaki ti Filipina di Hong Kong, dibandingkeun jeung jumlah awewe. Loba Filipino lalaki digawé dina kapal di laut atawa dina proyék sakuliah dunya, tapi jumlah dina Hong Kong teu proportionate ka jumlah awewe. Sajaba ti éta, Western lalaki anu katarima salaku mahluk pisan asih, jeung leuwih modern ti Filipinos. Ieu hartina awéwé bisa kasampak maju ka leuwih kabebasan jeung leuwih sarua jeung hubungan jeung Kulon manusa. Ahirna, ngan salaku loba Westerners nu katarik ka awewe nu beda bangsa, loba Filipino manggihan penampilan fisik Westerners jadi menarik. Anjeun bisa jadi kudu sababaraha masalah ngeunaan naha awewe bakal tempat nya propil dina loka ieu. Anjeun bisa salempang nu sugan manéhna ngan hayang meunang nikah pikeun ménta katuhu abode di nagara Kulon, terus ka cerai anjeun jeung nyokot kabéh duit manéhna bisa di pakampungan. Sanajan Asian Jangji bisa nyieun no jaminan, paling Filipinos ieu furthest hal ti pikiran maranéhanana. Sanajan Filipina teu salah sahiji nagara richest di dunya, Filipinos cinta nagara maranéhanana, imah maranéhanana jeung kulawarga maranéhanana. Sadaya faktor séjén nu keur sarua, loba Filipinos bisa milih pikeun cicing di ditu. Hal pangpentingna ku jauh paling Filipino awewe anu boga kulawarga stabil, kaasup salaki jeung barudak. Duit, sanajan tangtu desirable, loba pisan sekundér pikeun stabilitas asih nikah. Lalaki sacara tradisional taktak expenses kawinan. Ngan kacida nyakola Filipino ladies bakal nawarkeun pikeun babagi rendah, utamana lamun paling tamu nu ti sisi nya kulawarga. Dina poé heubeul, pacaran anu ditepikeun ngaliwatan dharana (a cara tradisional pacaran keu parasaan jeung émosi ngaliwatan nyanyi.) Filipina teu boga mutlak cerai. Ngan relatif cerai dina bentuk legal separation (salaki jeung pamajikan anu ngan dipisahkeun ti bed jeung papan, tapi nikah tetep aya dina gaya full.) Filipino ladies equate domestic tanggung jawab jeung keur pamajikan alus (atawa berpotensi pamajikan alus). Ngaku dirina pikeun masak nya, jeung pikeun gawé teuas nya di imah. Dina tanggal hiji, lalaki kudu mayar pikeun dinners, nempokeun, jeung expenses séjén. ngan kacida nyakola Filipino ladies bakal nawarkeun pikeun muka walanda atawa meuli token nginum. ‘S saw hiji kamunduran di Filipina ékonomi jeung loba Filipino professional jeung gelar panyekel mimiti kasampak di mancanagara pikeun leuwih alus mayar kasempetan. Lalaki indit ka pagawean di Wétan Tengah atawa dina kapal. Awewe ninggalkeun kulawarga maranéhanana digawé minangka maids, buruh pabrik, care-givers atawa entertainers dina beda bagian tina dunya kawas Singapore, Taiwan, Italia, Uni Émirat Arab, Jepang, Kanada jeung, tangtu, Hong Kong. Ayeuna kira-kira, Filipinos ayeuna hirup jeung gawe di Hong Kong. Kira-kira digawekeun di dieu di professional peran tapi lolobana aya di dieu minangka maids atawa domestic helpers. Bisa digawekeun dina hiji beunghar, maju, liberated jeung multiracial nagara kawas Hong Kong mangrupa bonus. Keur hiji babu teu masalah lamun éta bisa ngarojong barudak maranéhanana sacara pendidikan, nyalametkeun cukup keur leutik venture jeung sababaraha dana pikeun mangsa nu bakal datang pangsiun. Sabab tina atikan attainment jeung kasang tukang budaya nu Filipinos, Hong Kong Cina jeung Western kulawarga méré leuwih sering dipake tinimbang eta leuwih murah kurang mumpuni maids ti nagara séjén. Barudak dunungan nu dibikeun bébas tutorials dina basa inggris jeung sababaraha subjék séjén, imah oge katahan, masak sacara umum alus teuing, jeung maids bisa komunikasi oge jeung diajar Kanton dina waktu relatif singget. Tapi, kaayaan masih tangguh pikeun nulungan domestic. Maranéhanana kudu ngelek sombong maranéhanana di keur dirawat salaku low warga kelas, maranehna kudu kerja keras full poé minggu jeung maranéhanana ngan ngatur deui lalampahan pikeun nempo kulawarga maranéhanana di Filipina ilaharna saban dua taun sakali

About