Filipina leuwih ti tujuh rébu idyllic Pulo, di antara nu kitu téh ngan saukur mustahil pikeun milih paling-paling. Urang kudu balik dieu pikeun alam sacara kacekel kageulisan jeung secluded cicing di tepi bumi. Dinten ieu kami baris ngabejaan ka anjeun ngeunaan luhur sapuluh atraksi di Filipina, nu eta sia sacrificing puguh bohong dina basisir, aktif libur jeung caang tayangan. Kalér pulo Palawan disebut El Nido, geus teu robah ti waktu mimiti landed di dieu spanyol penjajah. Jeung bodas keusik basisir Kulon pantai nawarkeun pintonan ratusan pulo leutik, ngabentuk jaringan saluran jeung lagoons. Cai di dieu téh jadi bersih sarta transparan kituna anjeun bisa nempo warni lauk ngojay deukeut karang karang di jero lima belas meter. Ngan aya pikeun poé nyewa parahu nu bakal mawa anjeun nu endah rute jeung badarat dina beda Islands, ngojay dina liar pantai jeung dinner grilled kadaharan ti laut. Kalér Luzon panggedena Filipina sarta pulo di puseur nu naek gunung, shrouded di halimun, jeung tinimbang tangkal korma manjang nyata leuweung pinus. Wewengkon Banaue jeung Batad di bagian Kalér pulo anu kaasup dina daptar warisan dunya UNESCO. Aya dina slopes of ravines sumebar rice undak, nu pikeun ampir dua rebu taun. Di sababaraha tempat, jeung padumukan kuna suku nu hirup di relatif isolasi jeung nyieun tradisi maranéhanana. Poé piknik jeung nganjang ka picturesque undak, curug jeung desa lokal bakal cost per jalma. Sababaraha jam drive ti Cebu kota di pulo Bohol téh kawentar jeung rada surreal tetempoan: manjang ka cakrawala widang, nu kira-kira hiji rebu astana gundukan. Ieu kuna karang deposit nu mucunghul dina beungeut pulo jeung rébuan taun erosi. Gumantung usum maranéhanana anu héjo, coklat, jeung jadi disebut Coklat pasir. Sagedengeun ti eta, Bohol nyaéta tarsier reserve, nu pangleutikna di dunya monyet. Maranéhanana nunda dina pintonan di cages deukeut walungan, mana nu utama wisata route, tapi éta leuwih alus pikeun nganjang eta di habitat alam maranéhanana, teu ngarojong usaha alatan nu ieu saeutik darlings nu diteundeun di inguan. Siargao pulo ieu kadang-kadang disebut di suburbs, bener salajengna ti batur di Pasifik. Anak basisir kabuka pikeun gelombang, jadi eta taunan metot para peselancar ti sakumna dunya pikeun coba leungeun anjeun di kawentar gelombang. Dina September aya ngayakeun internasional surfing kompetisi, jeung sesa jelema anu teu jadi loba, anjeun bisa bersantai dina karapihan jeung privasi, kitu ogé pikeun nyokot surfing palajaran katuhu dina basisir, atawa agreeing dina sagala hotel. Leutik Camiguin anu dipisahkeun ku hiji heureut Selat ti pulo gedé Davao di Filipina kidul. Wisatawan datang ka dieu jarang, tapi jalma anu masih ngumbara cara lila bakal diganjar di full. Ngan kilométer pasagi cocog tujuh gunung seuneuan, lagoons, saeutik creepy, tapi metot beuleum titik tina sunken kuburan, panas jeung tiis cinyusu, curug jeung Hiking trails ngaliwatan leuweung. Jeung paling importantly, saméméh nu mana wae nu tempat ieu bisa jadi nepi dina suku atawa disewa ku scooter. Siquijor pulo dianggap jadi hiji tempat gaib, jeung Filipinos sarua sieun jeung ibadah pangeusi anak. Di pagunungan padumukan of dukun jeung healers, dibikeun ti generasi ka generasi anak haram pangaweruh. Departemen pariwisata komo dijieun daptar»resmi healers», tapi dina kanyataanana anjeun bisa ménta nu mana wae nu lokal bakal mintonkeun ka anjeun anu indit ka. Dukun daék nyokot pangleyur wisatawan, paling importantly, jadi hormat ka arah tradisi baheula, nu pageuh percaya warga satempat. Salian ti ubar alternatif pulo boasts pantai éndah jeung tempat pikeun diving jeung snorkeling. Pulo Batanes aya dina jauh Kaléreun nusantara, jeung alam di handap ieu pohara béda ti sesa Ciamis. Pasir jeung jukut veiled halimun, jeung hawa seger saperti dina bulan usum panas di Éropa Kalér. Landscape pelengkap imah jeung roofs thatched, sarta friendly lokal maké tradisional anyaman hat jeung hirup leisurely hirup désa. Filipinos datang di dieu pikeun bersantai ti tropis panas, tapi nu wisatawan bakal metot pikeun ningali kumaha euy beda bisa jadi iklim deukeut katulistiwa. Palajaran pangalusna dieu Ngabuburit jeung picnics. Ratusan alus pikeun spot diving merata sumebar di sakuliah Filipina, tapi pikeun anu pangalusna di antarana nu teu gampang pikeun meunangkeun.

Nu sunken Kap dina dua jam drive ti basisir pulo Mindoro nyaéta opat puluh kilométer pasagi hirup karang. Antara divers dipikanyaho yén di dieu aya sababaraha badag sato laut saperti hiu, kuya jeung stingrays. Loba nu milih pikeun cicing dina Pandan pulo (dua puluh menit ti Mindoro), jeung CEREMÉ meunang dina parahu. Davao, kota panggedéna di pulo Mindanao, dianggap tempat pangalusna pikeun hirup di Ciamis. Ieu wewengkon téh lahirna»seungit»di dunya ieu kadu, jeung jarang manuk, Filipina garuda. Tapi daya tarik utama tina pulo jawa nyaéta puncak pangluhurna di nagara jeung aktif gunung CEREMÉ.

Anak jangkungna dua méter

Lalampahan ka luhur jeung deui nyokot tilu poé, jeung jalan ngaliwatan sagala zona cuaca dibere di Ciamis, dimimitian ku nu beueus leuweung, ngaliwatan leuweung pinus jeung nepi ka teu nyawaan kawah, spewing sulfat haseup klub. Diayakeun climbing ngeunaan, tapi anjeun bisa nyimpen ku mayar misah entry idin, jeung ngiring panungtun lokal jeung kuli. Atoh, pikeun nyegah basisir liburan teuing. Ngaran pulo Boracay anjeun meureun geus kadéngé: ieu nu paling kawentar pulo di Filipina, jeung lila pantai keusik, loba kagiatan cai, hotél sarta restoran, di mana unggal jam. Di pulo jawa aya sababaraha»parahu stasion», nomer nu dibagi kana distrik: kahiji station ti tungtung Kalér wewengkon ieu méwah hotél jeung sayah basisir liburan. Stasion kadua nyaéta pangsibukna bagian, di mana debat pihak jeung anjeun bisa manggihan hiburan keur unggal rasa jeung anggaran. Akomodasi anggaran jeung cicing pekat deukeut station katilu

About