Ciamis sababaraha sarébu Pulo. Jadi lamun kuring rencanana a lalampahan ka Filipina, mangka, tangtu, nu heula soal nu jengkar, persis mana oge pikeun pindah jeung naon nempo. Urang kabeh terang, kumaha mindeng aya letusan, typhoons jeung lini. Kuring hayang nganjang ka hiji tempat nu aman jeung resiko bencana anu minimal jeung ku kituna pikeun ménta hiji gambar komprehensif ngeunaan nagara jeung budaya anak. Kaula teu yakin informasi anu akurat, tapi kuring maca yén dina Cebu jeung Palawan jarang bencana — tempat safest. Lamun anjeun boga inpo nu sejenna, mangga ngabagikeun dina koméntar. Katilu tempat — Dumaguete — PR rusia blogger jeung jadi kuring megatkeun pikeun néangan jeung aya. Tapi di ahir kuring teu balik boh Palawan atawa Dumaguete. Kuring langsung teu kawas Filipina, jeung kuring teu hayang nanaon aya nu nempo.

Cicing kabeh waktu di Cebu. Nagara ieu kuring teu kawas maranéhanana kamiskinan. Cebu city — nu awon, miskin, miskin kota mana urang saré dina trotoar jalan. Di Filipina, salian éndah Pulo tropis jeung alam, kawas lalajo euweuh deui tapi éndah Pulo kuring geus jadi jaded leuwih loba taun hirup di Asia. Kuring sababaraha rusia leupas ka kuring kumaha di Filipina bahaya nu ngajaga kaamanan di McDonalds balik ka mesin vending. Jeung saméméh bade di dieu kuring maca warta nu US bakal bom Filipina, sataun ka tukang diculik canadian wisata jeung neukteuk off sirah, nu nyerang nu di dieu jeung bahaya pisan. Kuring teu nyaho. Sono ka unggal madhab: di AS nu, dina Rusia, sarta dina Thailand, serangan téroris di mana bae, bencana alam di mana bae. Sacara Umum, kuring ngarasa aman. Filipinos pisan kabuka jeung friendly. Guards kaamanan madhab jeung pakarang, tapi urang geus polisi jeung pakarang di Amérika Sarikat. Jeung lamun anjeun muka di dieu peuting ka kumuh, saperti dina nu mana wae nu rusia kota, mun anjeun indit kana gang jeung drunken rumaja, mangka anjeun bisa pikeun ngéléhkeun jeung Ngarampog. Dina wangkongan, kuring ngarasa nyaman di dieu jeung aman. Kitu, tapi, jeung dimana wae kami. Kuring cicing di Cebu. Maca di rusia blog nu bisa mundur tunai tanpa Komisi ti ATMs teu leuwih ti dua puluh pesos. Dina prakna eta tétéla yén ATMs méré kaluar teu leuwih ti sapuluh pesos, jeung ngeusi batre hiji fee ti dua ratus pesos per ditarikna. Kuring maca basa inggris panglawungan jeung di ahir mundur tunai tanpa Komisi ti ATMs Bank peuntas jalan. Aya anjeun tiasa moto nepi ka pesos dina hiji waktu jeung tanpa fee a. Lamun iinditan di dieu, anjeun perencanaan travel di jeepneys. Panginten ieu di Thailand. Tapi jeepney ieu pinuh ku sludge. Sok aya chock Filipinos jeung nangtang rute jeung teratur eureun jeung biasa badag jams lalulintas. Cukup pikaresepeun, jadi kuring komo teu nyusahkeun ka coba. Indit sadaya waktu dina taksi. Taksi murah di dieu. Mayar pikeun penanaman tina opat puluh pesos, terus counter. Tétéla murah. Pikeun maksimal tina pesos mayar, komo jeung tabung. Kuring hayang nyewa a bike, tapi teu kapanggih, maca dina Internét nu anjeun bisa manggihan tapi mahal ti lima ratus poé, ieu téh perlu pikeun nawar.

Di jalan kotor

Filipinos nu miskin pisan. Kalobaannana teu boga komputer sabab eta pisan mahal. Di jalan, keur sare peuting dina trotoar sakabeh kulawarga. Sakali dina jalan di puseur sabalikna apoték mah, ieu ditilik ku hiji guy jeung ditawarkeun meuli Viagra jeung pohara lila balik, sadaya waktu dituturkeun kuring. Peuting eta aman, tapi mindeng balik kaluar jeung bener awon psk jeung teuing lila lagged balik. Pikeun dua ratus pesos, maranéhanana nawarkeun sadaya nu anjeun hayang. Jeung pisan, pohara pengkuh. Kumaha bae, maranéhanana bener kudu pastikeun boga fun. Kuring flatly nampik, tapi teu bingung eta. Maranéhanana tétéla ngalaman sellers jeung dipaké ka gawé jeung objections. Tapi ieu mah nekad, sabab Viagra prudently nampik, jeung kuring teu nginum alkohol. Sugan maranehna, babarengan jeung guy who sells Viagra, karya di waktu nu sami. Manéhna sells wisatawan nu Viagra, terus psk nyieun sales leuwih — nawarkeun anjeun ladenan panas jeung insatiable klien. A loba bacaan dina basa inggris diomongkeun Internet ngeunaan naon a éndah Filipina. Nu hiji mitos. Kalobaannana nu pinuh, lamun teu kandel, jeung jiga monyet. Tapi masih maranéhanana anu geulis Taek. Hatur nuhun ka Filipina datang ka realisasi nu rusia awewe nu masih nu paling éndah. Amerika jeung inggris geus aya awewe geulis, jadi maranehna praising Filipinos. Perumahan tremendae jeung mahal dibandingkeun jeung Thailand. Hotel di Cebu city nyaéta di rébuan pesos peuting keur si asa kamar. Loba tamu imah pikeun lima ratus pesos, tapi henteu resep cukup pilihan nu kuring geus komo teu dianggap. Dina ahir, kuring cicing di a hotel. Ieu téh hiji santun tempat, ieu mah lucky nu aya dijual dina Berry jeung kuring mayar lima ratus pesos peuting pikeun santun kamar jeung Sasarap. Hiji négatif — kamar ieu leutik, tapi kuring teu paduli saprak kuring ngan angon aya. Nyewa hiji Studio leutik di Cebu city jeung alus perbaikan waragad — pesos per bulan jeung komunal. Dina non-Tengah wewengkon kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun manggihan loba murah. Pamilik anu dipenta pikeun Deposit mayar nu bulan kamari. Sanajan Internet nulis yén dina waktu kurang ti genep bulan apartemen pikeun manggihan, kuring gampang manggihan nu boga, anu daék nyewa hiji apartemen pikeun hiji bulan. Kuring leumpang a loba kira-kira kota, tapi sababaraha ditempo dina dijual of sayur jeung bungbuahan. Sarta maranéhanana pohara mahal. Dua tilu kali leuwih mahal batan di Thailand. Ieu mungkin yen wae, aya nu murah pasar, ieu mah teu nempo, tapi ieu téh teu Luncat dina unggal sudut jeung murah, teu di dieu. Eateries di dieu nu lolobana daging masakan, salads, menu nu biasana teu. Masakan rasa alus jeung Thailand asakan teu bisa dibandingkeun. Jeung kasampak kawas kadaharan maranéhanana teu appetizing. Toko tujuh sabelas sanajan, jeung geus sarua logo salaku Thailand tujuh, tapi keuna dina maranéhanana wretchedness. Range sejen teu pisan rupa-rupa, jeung sajaba Coca-Cola, chip jeung coklat bar aya sia meuli. Tapi McDonald sacara dieu nyaeta dua kali leuwih murah ti Thailand, peso loba filet-o-lauk, anu diwangun ti a sandwich ukuran leutik, nu gede fries jeung Cola. Unggal poé kuring dahar di McDonalds, sanajan kuring teu kawas manéhna, tapi euweuh leuwih ti santun kuring geus kapanggih.). Eta waragad tilu ratus pesos hiji poé, pesos per bulan. Digawé aya keur sababaraha Filipinos. Disadvantage sejen — jamban teu boga sabun. Internet passable, tapi leuwih goreng ti di Thailand. Tapi, karya jeung chat via Skype jeung video tanpa masalah. Tapi, manéhna sababaraha kali sapoé, atawa disappears lengkep, atawa jadi slow. Ieu manglaku ka boh mobile jeung broadband. Kuring maca di Internét nu hade pangalusna operator. Teu nyaho naha ieu teh bener atawa henteu, tapi kana datangna di Cebu kuring langsung meuli kartu SIM blue jeung dalapan gigabytes Internet pikeun tilu puluh poé keur pesos. Ampir kabéh nyarita basa inggris, tapi basa inggris maranéhanana atawa sd, atawa intermediate level jeung pisan bad pronunciation. Paling nyarita pegat basa inggris. Kuring geus mingled kalawan bébas jeung Amerika, jeung urang dipikaharti silih, tapi Filipinos kuring mindeng teu ngarti. Jeung maranehna ka kuring. Jujur, kuring liked ayakeun Filipina atawa Filipinos. Tapi aya hiji hal nu kuring bener liked. Kuring geus wrote yén maranéhanana umumna positif jeung friendly, jeung maranehna ka unggal madhab muterkeun American layeut lagu pop ngeunaan sunda. Budak jeung katresna mindeng loudly nyanyi kaluar pisan di hotél, di jalan, di restoran.

Ieu jadi tiis

Aya dina unggal juru Katolik gereja jeung hiji poé lamun ieu mah dina jalan mah ka lawang tina salah sahiji maranéhanana candi, a homeless man yelled keur kuring jeung seuri. Kuring melong manéhna, jeung cenah manéhna bercanda. Sarta maranéhanana biasana boga kulawarga badag jeung lamun kulawarga jeung tujuh barudak, nyaéta pakewuh, eta, nu sajaba tujuh barudak di kulawarga geus meureun dua puluh anjing. Tapi lolobana sadaya kuring struck ku kanyataan yén lamun kulawarga ngabogaan anak jeung down sindrom, eta dianggap alus tuah jeung berkah Allah. Hal ieu dipercaya nu a kulawarga ieu dicatet jeung rahayu Gusti, jeung kuring oge bener kawas nu Digital homeless. Haratis, teu napel nanaon, bisa hirup di kota mana wae di dunya, lamun jeung kumaha anjeun hoyong. Earn ngan di Internét. Kuring bisa ngalakukeun ieu. Taranjang bebeneran ngeunaan earnings dina Internet, bisnis online jeung investasi. Warta téknologi, latihan. Blog Ku Max Willard. Ngan kualitas luhur jeung diverifikasi informasi. Teu ulah dipercanten saha. Ngalanggan blog mah. Hayang nyieun blog anjeun. Di dieu anjeun bakal manggihan nu lengkep step by step instruksi dina kumaha atuh eta, jeung di ahir artikel informasi ngeunaan cara mawa

About